Blog

Blijf op de hoogte van de laatste updates, tips en trends van ons bedrijf en het printen op aluminium en staal.

Waarom kiezen voor HD metal in plaats van dibond?

Als je je oriënteert op een foto op aluminium, kom je al snel de termen ‘HD metal’ en ‘dibond’ tegen. Behalve dat er een verschil is in prijs, is de manier van bedrukken en de bestendigheid tegen het schoonmaken ook opmerkelijk. In deze blog leggen we de twee materialen uit, zodat jij straks de verschillen weet tussen HD metal en dibond.

Lees meer ›

Schrijvende fotografen gezocht!

Gratis één van de nieuwste fotoproducten testen? We hebben met Steelprint een paar vernieuwende producten op de markt gezet en we zijn benieuwd naar de mening van fotografen! Ben jij een fotograaf met een blog? Dan zijn we op zoek naar jou. Geef je nu op als review-fotograaf van Steelprint.

Lees meer ›

Topfotograaf Peter van der Lingen over HD Metal

Trouwfotograaf Peter van der Lingen heeft inmiddels al een groot rijtje awards op zijn naam staan en mag zich daarmee wel een topfotograaf noemen. Peter wilde graag zijn mooie foto’s op HD Metal laten printen, om zo met eigen ogen de waanzinnige kleurkracht en scherpte van HD Metal te zien.

Lees meer ›

Mat & Glans verschil HD METAL canvas

Wij willen je graag de verschillen laten zien van onze materialen HD Metal Mat & HD Metal glans. Wij hebben daarom een filmpje gemaakt zodat je goed het verschil kunt bekijken tussen deze materialen.

Lees meer ›

VIDEO: Bekijk hoe wij deze producten zo mooi kunnen maken!

In deze video laten we zien hoe wij jouw foto op aluminium printen. Dat gebeurt - zoals je misschien wel zult denken - niet rechtstreeks op aluminium, maar wordt gedaan door middel van sublimate; we printen eerst met speciale inkten op papier en middels een hittepers bakken wij de kleuren in de coating die op het aluminum zit.

Lees meer ›

Bekijk hier de verschillende materialen

We hebben een filmpje gemaakt van de eerste samples van Steelprint:

  • Foto op vlakke plaat aluminium -> HD Metal
  • Foto op diepgedrukt paneel aluminium -> HD Metal Canvas

Beide varianten zijn verkrijgbaar in zowel mat als hoogglans, bekijk welke u het mooist lijkt in het filmpje

Lees meer ›